Eerste dag in Daktari
Door: Fleur
Blijf op de hoogte en volg Fleur
19 September 2010 | Zuid-Afrika, Hoedspruit
Eindelijk even tijd om hier rustig achter de computer te kruipen en mijn eerste blogberichtje te schrijven! Als ik nu naar rechts kijk, zit Chico (de kleine ‘bushbaby’, zoek maar een plaatje op Google!) in de boekenkast te slapen.
Dankjullie voor alle sms’sjes en kaartjes die ik heb gehad!
Eergisteren ben ik door pap en mam met de auto naar Dusseldorf gebracht. Na even een klein momentje van blinde paniek bij het afscheid nemen... eindelijk op reis! Bij de douane werd ik er natuurlijk meteen uitgepikt, gefouilleerd, schoenen uit - die oud-Hollandse snoepjes (salmiak met een wit laagje) lijken erg op cocaine-bolletjes in je tas.
Dusseldorf-Londen was echt een zakenvlucht, alleen maar mensen die druk op blackberries bezig waren. Helaas op de vlucht naar Johannesburg geen raamplaats, volgende keer proberen om online alvast in te ckecken. De vlucht zelf (11 uur) viel me mee, ik kon gelukkig wat slapen, ook al heeft het Indiase echtpaar naast me tot 3 uur ’s nachts films gekeken.
Op Jo’bur meteen ingecheckt, en nu gelukkig wel een raampje. Dat was supergaaf, want we vlogen over de Drakensbergen en de Blyde River Canyon. Dat uitzicht was spectaculair! Na de landing moest het vliegtuig nog een stukje taxien, naast de landingsbaan stond als een springbok te kijken... I’m in Africa!
Op Hoedspruit Eastgate Airport (in feite niet groter dan een hutje) werd de bagage met een tractor gebracht. Meteen kennis gemaakt met Linda (van Kameleon, mijn reisorganisatie) en de mensen van de Daktari bush School, die toevallig die dag een vrijwillger weg kwamen brengen.
Op weg van het vliegveld naar Daktari al lekker gekletst in het busje, het is echt een erg leuke groep mensen! We zijn in totaal zeven vrijwilligers. Kirsten, Marijn, Marine, Madeleine, Therese, Caroline, Risette en ik. Madeleine en ik zijn op dezelfde dag aangekomen, de rest is hier al minimaal twee weken. Leeftijd van 44 tot 18, drie van mijn leeftijd. Iedereen is enthousiast en relaxed. Ian en Michele (de eigenaars van Daktari) zijn een weekje met vakantie, Sonja en Greg zijn hier dus om op te passen. Verder is er nog de staff van 6 mensen die verderop het terrein wonen en die helpen met koken, schoonmaken en het verzorgen van de dieren.
Tijdens de rit naar Daktari trouwens ook al twee giraffes, een kudde kudu’s en een groep antilopes gezien! Het is hier echt fantastisch mooi...
De Daktari Bush School zelf is prachtig. Er staan drie rondavel-hutten, ik slaap in een daarvan samen met Marijn en Madeleine. We hebben met z’n drieen een badkamerjes aan de hut, in feite een soort afgeschermde veranda. Overal staan Bougainvilles. Er is een grote ‘lappa’ (een soort deel) met een lekkere zithoek en eettafels. Een aantal dieren lopen los over het terrein, zoals Eeyore, de bijna blinde ezel en de drie honden. We hebben een rondleiding gehad over het terrein, en de mongooses, snake eagle, paarden, servals, ezels, geiten, eekhoorns en schildpadden gezien. Ook is er een luipaard, maar daar gaan we alleen heen met de auto. Ook al wat uitleg gehad over de gang van zaken als maandag weer een groep kinderen komt. De eerste week draaien Madeleine en ik vooral mee met de andere vrijwilligers om te kijken hoe het gaat.
Het wordt hier vrij vroeg (6 uur) en vooral heel snel donker. Fijn dus om dan te horen dat ze momenteel last hebben van bijzonder giftige schorpioenen. ;-) Goed kijken waar je gaat staan en voordat je iets vastpakt dus. ’s Avonds lekker lasagne gegeten en een stukje Lion King gekeken met z’n allen. Ook vanochtend hebben we heerlijk uitgebreid ontbeten. We zijn vandaag bezig met het opknappen/opruimen van een deel van de lappa, boekenkasten verven, dak schoonmaken, boeken schoonmaken en uitsorteren. Het is warm (ruim boven de 30 C schat ik), maar heerlijk.
Aan foto's maken ben ik nog niet echt toegekomen, maar ik zal proberen om er in de loop van de week wat te plaatsen.
Ik ga nu aanschuiven op de lappa, ik ben heel erg benieuwd naar de groep kinderen die morgen komt!
Heel veel liefs,
Fleur
19 September 2010 - 11:50
Joyce En Sophie:
Hoi Fleur,
Wat leuk om zo snel wat te horen. Leuk dat er iig paar van je leeftijd zijn: hopen dat het een beetje klikt. Fijn die schorpioens:ik ken ze alleen van de film.Ben benieuwd naar de eerste foto's.
Liefs, Joyce & Sophie -
19 September 2010 - 12:32
Lisa Verbon:
Hey Fleur!
Fijn dat je goed bent aangekomen! En echt gaaf al die beesten :-) Ben benieuwd hoe je het daar gaat hebben. Veel plezier en succes! Liefs lisa -
19 September 2010 - 12:53
Annika Sakkers:
Hoi Fleur, fijn om te horen dat je goed bent aangekomen. Veel plezier daar, ik zie uit naar de foto's! -
19 September 2010 - 15:14
Nicole:
Lieve Fleur,
Klinkt allemaal echt geweldig! Succes morgen met eerste bush-klas.
X mam
19 September 2010 - 17:14
Gootje:
zwijmel... oooh ik ben helemaal niet jaloers!
Haha blij dat je goed bent aangekomen, ga lekker geniten, je verdient het na 4 jaar hard werken!
xxx -
19 September 2010 - 19:01
Annemiek:
Hoi Fleur,
Wauw, wat een vette omgeving met alle mooie dieren en leuk dat het goed klikt met de andere vrijwilligers :-). Het weer bij jou klinkt veel beter dan hier, het is hier hartstikke druilerig. Veel plezier en succes met de kinderen!
Groetjes Annemiek -
19 September 2010 - 20:55
Renee:
Super verhaal, Fleur. Wat een mooie ervaring voor je! Geniet ervan. Ik ga je verslagen gretig doorlezen!
liefs, Renee -
20 September 2010 - 09:49
Ria:
Ha die Fleur, zojuist even gekeken of ik het kon vinden en ja hoor geen probleem. Wat is het nu al geweldig, ik ben er van overtuigd dat je enorm gaat genieten. Maar sorry van de snoepjes ik wist echt niet dat het cocaine-bolletjes waren.
Gr. vanaf de Buurtweg. Ria. -
20 September 2010 - 10:07
Oma!!!!!!!!!!!!!!!!!:
Hey lieverd,
Wat een prachtig verslag zo echt,alsof ik naast je loop.Ben zo opgelucht dat alles goed is gegaan.
Wat zul jij genieten,het het ljikt me zo geweldig.
Lieve schat heel veel succes met alles!
Ga nu de site verder bekijken. Dikke XX, Oma -
20 September 2010 - 10:14
Tante- Lia:
Hoi Fleur,
Wauw..dat klinkt geweldig!Zo te horen heb je het erg goed getroffen.In gedachten zien wij jou daar al bezig!Fijn dat je met leuke mensen samen in een hut zit ,een leuke groep is erg belangrijk om je werk goed te kunnen doen he.Ik ga nog even op Google Earth zoeken waar je zit.Gr. Lia en John. -
20 September 2010 - 11:19
Esther Tuinman:
Hallo Fleur,
Wat een leuk verslag.
Ik wens je een geweldige tijd en ervaring toe. Veel plezier.
Groetjes uit Zeeland -
20 September 2010 - 11:28
Suuz:
GE-WELDIG! Ik heb er geen andere woorden voor, haha.
Xxx -
21 September 2010 - 08:41
Felipa:
Fleur! Dat klinkt als een paradijsje :D Jij gaat vast en zeker genieten!
Veel plezier in the outback ;)
Ben benieuwd naar de foto's!
Veel liefs. -
23 September 2010 - 07:00
Marlien:
FLEUR IK MIS JE.
Maar ik lees dat je het naar je zin hebt. Goed zo! Ik ga al je verhalen lezen.
Veel plezier nog daar
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx -
23 September 2010 - 15:14
Oma.:
Hey Lieverd,
De foto's zijn prachtig,
maar die glimlach op de foto met de bushbaby is de mooiste van allemaal!
Heel veel plezier met alles. Dikke X, Oma
25 September 2010 - 18:19
Conny Merkens:
Hoi Fleur,
Wat leuk om zo je belevenisen te volgen!
Annika heeft op de pc site een link gemaakt.
Veel plezier en succes daar!
groetjes van ons allemaal, Conny -
26 September 2010 - 06:36
Oom Ad Trimbach:
We zijn erg trots op je Fleur en ons Papa kijkt van zijn wolkje op het mooie werk dat je daar doet.
Take care. lots of love Tante Karin en oom Ad.
x x x -
26 September 2010 - 11:28
Dolf:
Hoi Fleur,
Lees dat je het prima naar je zin hebt dus die 3 maanden hou je het wel vol daar. Leuke foto's heb je al gemaakt. Kun je voor mij niet zo'n leuk klein aapje meenemen? Zal snel weer een berichtje sturen en je website bezoeken om te kijken hoe je de tijd daar doorkomt. Veel plezier.
X Dolf -
04 November 2010 - 20:07
Johan :
Fleur, dat verdient een bloemetje! Jouw o zo trotse oma Jose vertelde apetrots over je.... en terecht! Geniet ervan.
Ans,Marleen, Chiel en Johan Anneveldt Halle -
06 November 2010 - 11:57
Oma.:
Hoi Lieverd,
Weer prachtige foto's Fleur dit wordt een heel bijzondere verzameling.
Heel veel succes, maar vooral veel plezier met jouw 2e project.Spannend Fleur,3 paarden waar heelwat mee gedaan moet worden. maar een uitdaging die
helemaal in jouw straatje past toch.
Nou lieve schat, geniet ervan, denk elke dag aan jou. Dikke pakkert, Oma